Whiteboard animatie maken?

Iets voor jouw bedrijf?

De whiteboard animatie video stijl is een echte klassieker. Het is misschien wel de bekendste en meest gebruikte animatievorm van de afgelopen jaren. Ben je ook benieuwd hoe doeltreffend een whiteboard animatie video kan zijn voor jouw bedrijf? Dan kun je door ons een whiteboard animatie maken.

De nummer 1 uitleg en animatie video specialist!

Direct een helder prijsoverzicht ontvangen voor jouw animatie video?

Vul je gegevens in en ontvang onze 2020 brochure met prijzen en mogelijkheden

Al meer dan 1000 tevreden opdrachtgevers, waaronder…


 • Kruidvat
 • Ahlogo
 • Etos
 • Sbs6
 • ggd
 • Talpa
 • Monsterboard
 • Billink
 • Erasmusuni
 • HVA
 • Boboli
 • Surlogic
 • Bestelbijles
 • Kikx

Ja, ik wil direct de 2020 brochure met prijzen en mogelijkheden ontvangen!

Whiteboard animatie maken: de voordelen van een whiteboard videostijl

In een whiteboard animatie video zie je een wit vlak (het whiteboard) waarop een echte tekenaar een tekening maakt. Deze tekening vertelt een verhaal. De hand van de tekenaar wordt gefilmd tijdens het tekenen en dit zie je op de whiteboard animatie video.

Whiteboard animatie video’s zijn erg dynamisch, de hand van de tekenaar beweegt namelijk in allerlei richtingen. Hierdoor komt het verhaal dat je wilt vertellen letterlijk onder je ogen tot leven. Als je een whiteboard animatie gaat maken dan zul je merken dat de animatie weinig details heeft. Je ziet eigenlijk alleen het whiteboard, de hand en het verhaal. Hierdoor wordt de aandacht van je kijker direct gevestigd op de inhoud van je verhaal.

Door de heldere stijl zijn whiteboard animatie video’s uitermate geschikt om grote hoeveelheden ingewikkelde informatie over te brengen terwijl de aandacht van de kijker vastgehouden wordt. Je kunt een whiteboard animatie maken om een moeilijk te begrijpen organisatieverandering helder weer te geven of om uitleg te geven over een product wat nog ontwikkeld wordt.

Whiteboard animatie maken op klassieke wijze

De allereerste whiteboard animatie video’s werden gemaakt op een traditionele wijze. Hierbij werd de hand van de tekenaar met een videocamera gefilmd terwijl hij in real time zijn animaties op een whiteboard tekende. Deze animaties werden vervolgens tot leven gebracht.

De moderne manier om een whiteboard animatie te maken

Vandaag de dag worden de whiteboard animatievideo’s volledig digitaal geproduceerd. De moderne whiteboard animatie video’s hebben gelukkig wel hun authentieke uitstraling behouden. De digitalisering van de whiteboard videostijl heeft als groot voordeel dat je meer mogelijkheden hebt.

Denk aan spannende designs op de achtergrond die je video interessanter maken om naar te kijken. Of laat de (voor deze videostijl zo kenmerkende) hand van de tekenaar weg zodat je boodschap duidelijker naar voren komt. Voeg kleuren toe die de aandacht trekken, zodat je video goed opvalt op de landingspagina. Benadruk je boodschap extra met 2D karakter animaties en special effects.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, of wil je meteen een whiteboard animatie maken? Neem dan contact met ons op!

Bekijk Ons Werk

Alle uitleg animatie video’s die wij produceren zijn volledig handgetekend en uniek.

Bekijk ons werk
Bekijk ons werk

Ja, ik wil direct de 2020 brochure met prijzen en mogelijkheden ontvangen!

Waarom Werken
Met Ons

 • check Beste Prijs Kwaliteit Verhouding
 • check Altijd Uniek Werk
 • check All-in Pakketten Voor Ieder Budget
 • check Geen Verborgen Kosten achteraf
 • check Persoonlijke Project Begeleiding Die Meedenkt Met Jouw Project
 • check Alle Video’s Worden Geproduceerd Volgens Bewezen Marketing Technieken
 • check Het Project Wordt Pas Geleverd Wanneer Jij helemaal tevreden Bent
waarom-werken-met-ons

3D animatie maken, het proces

Bij View Glue hebben we een proces wanneer we een 3D animatie maken. Dit productieproces bestaat uit drie stappen en is met behulp van onze ervaring opgezet om de animatie zo goed mogelijk te maken. Alles over de drie stappen lees je hieronder.

Strategisch consult

Het strategisch consult is de eerste stap wanneer we een 3D animatie maken. Bij het strategisch consult wordt de invulling van jouw animatie besproken. We nemen uitvoerig jouw wensen, doelen, richtlijnen en kernboodschap door. Dit zorgt ervoor dat duidelijk naar voren komt wat jij belangrijk vindt en hoe de animatie eruit moet komen te zien. Op basis van dit gesprek maken we een strategisch voorstel waarin ook de kosten staan verwerkt. Het project van de 3D animatie maken wordt er ook verder in gespecificeerd. Als je dit strategisch voorstel goedkeurt is het tijd voor de volgende stap.

Script en voice-over

Voordat we de 3D animatie maken, stellen we een script en verhaallijn op, die we aan jou voorleggen. Wanneer deze is goedgekeurd, gaat de stemacteur de verhaallijn inspreken. De stemacteur zal de door jou gekozen emotie gebruiken waardoor het aansluit op jouw bedrijfsidentiteit. Zodra dit is gebeurt, gaan we door met de volgende stap.

Scenarioschets en 3D animatie maken

Voordat we de 3D animatie maken, maken onze regisseurs en animators een situatieschets die beoordeeld moet worden. De situatieschets wordt gepresenteerd door middel van een storyboard. Op dit storyboard is een stripverhaal uitgewerkt welke een overzicht geeft van de verhaallijn, animatiestijl en de verschillende scenes. Het storyboard geeft een goed beeld van hoe de uiteindelijke animatie eruit komt te zien. Het is ten allen tijde mogelijk om wijzingen door te voeren. Als je 100% tevreden bent met de scenarioschets zullen onze specialisten de 3D animatie maken.

Benieuwd geworden wat voor 3D animatie View Glue voor jouw bedrijf kan maken? Neem dan contact met ons op en bespreek de mogelijkheden tot het laten maken van een 3D animatie!

Ja, ik wil direct de 2020 brochure met prijzen en mogelijkheden ontvangen!

Onze Tevreden Klanten

Rutger

Rutger van Hesteren

Programma Maker - SBS6

"Guido Weijers was erg trots op de Animatiefilm over zijn leven die View Glue voor ons programma heeft gemaakt. Doeltreffende Animatiefilms die zelfs op Televisie een verbluffend effect hebben"

Steffie

Steffie de Bont

Marketing Manaer - Bilink

"View Glue heeft onze wensen direct vertaald naar een een pakkende verhaallijn. Het eindresultaat overtrof onze verwachtingen en is inmiddels een belanrijk instrument in onze online strategie."

Johan

Johan Ong

Erasmus University Rotterdam

"Het effect van onze View Glue Animatiefilm was verbluffend en erg effectief. Ook de samenwerking met View Glue was een leuk creatief proces!"

Wist je dat?

Dit Zijn De Feiten

 • checkmarketing video’s het koop gedrag met 97% verhogen en merk herkenning met 139% (Unruly)
 • checkeen marketing video 2 tot 3 keer meer maandelijkse bezoekers naar je website trekt (MarketingSherpa)
 • checkeen video behoort tot de content media die het hoogste rendement op basis van investering leveren (eMarketer)
 • check64% tot 85% van alle website Bezoekers eerder iets online kopen wanneer er video wordt gebruikt (Invodo)
 • checkLandingspagina’s met een video 80% meer Conversie hebben dan dezelfde pagina’s zonder video (Orion21)

Contact
Opnemen

Wil je liever eerst iemand spreken, of heb je een vraag? Aarzel dan niet, en neem direct contact met ons op.

We horen je graag!

Vul je gegevens in en ontvang
direct ons prijsoverzicht