Ben jij benieuwd hoe en waarom steeds meer opleidingsinstituten kiezen voor de inzet van E-learning animatie video’s?

Steeds meer organisaties en opleidingsinstituten kiezen voor de inzet van E-learning animatie video’s om hun studiebeleid en complexe leerstof over te brengen op cursisten, leerlingen, docenten en ouders. Ook krijgen we steeds meer opdrachten om met behulp van animatie video’s, gerichte campagnes op te zetten om nieuwe cursisten en studenten te werven.

Het is geen geheim meer dat video vandaag de dag één van de populairste middelen is om de aandacht van je doelgroep te vangen en dat geldt zeker voor de jongere generatie.

Waarom E-learning animatie video’s zo veel beter werken dan traditionele lessen met enkel tekst en afbeeldingen?

1.  E-learning voldoet aan ieders behoeften

Een leermethode met behulp van E-learning video is voor iedereen het meest geschikt. Deze digitale revolutie heeft geleid tot opmerkelijke veranderingen in de manier waarop lesstof wordt benaderd, geconsumeerd, besproken en gedeeld. Een E-learning video kan door iedereen worden bekeken op het moment dat het hen uitkomt. Afhankelijk van hun beschikbaarheid en comfort.

2.  Lesstof wordt nooit gemist en kan onbeperkt terug bekeken worden

In tegenstelling tot klassikaal onderwijs, heeft de cursist of student met E-learning video’s onbeperkte toegang tot de lesstof. Dit is vooral nodig op het moment van revisie of bij de voorbereiding op een examen. Als bij de traditionele vorm van leren, de student of cursist de lezing niet kan bijwonen, moeten ze zich zelfstandig op dat onderwerp voorbereiden; Met E-learning video’s kunnen de lezingen gemakkelijk gevolgd worden waar en wanneer je maar wilt.

3.  Makkelijk te bewerken inhoud

Een belangrijk voordeel van E-learning video’s is dat het ervoor zorgt dat u gemakkelijk en aanzienlijk goedkoper wijzigingen kunt doorvoeren in de inhoud van de video. Hierdoor heeft de leerling of cursist toegang tot bijgewerkte inhoud wanneer hij maar wil. Zo kun je ervoor zorgen dat de lessen altijd up to date zijn.

4.  Snelle levering van lessen

Studeren met E-learning video’s heeft als voordeel dat de cursisten en studenten in vergelijking met de traditionele lesmethodes, relatief snel door de lesstof heen kunnen. Hierdoor kan de tijd die nodig is bij traditioneel leren, worden teruggebracht tot ongeveer 25% tot 60%. Onderstaand vindt u een aantal redenen die bij kunnen dragen aan deze reductie in tijd:

  • De lessen duiken direct in de materie en worden verpakt in een enkele leersessie. Hierdoor kunnen trainingsprogramma’s gemakkelijk binnen enkele weken of soms zelfs dagen worden uitgerold.
  • Studenten en cursisten kunnen hun eigen leertempo bepalen in plaats van de snelheid van de hele groep te volgen.
  • De studenten of cursisten hoeven niet naar de trainingslocatie te reizen.
  • Studenten en cursisten kunnen ervoor kiezen om specifieke en relevante gebieden van het leermateriaal te bestuderen zonder zich op elk gebied te hoeven concentreren. Zo kunnen ze gemakkelijk zelfstandig filteren welke onderdelen van de studie de aandacht nodig hebben.

5.  Consistentie

Met E-learning video’s zijn docenten en trainingsinstituten in staat om een ​​hogere mate van dekking te krijgen om de boodschap op een consistente manier over te brengen aan hun studenten en cursisten. Dit zorgt ervoor dat alle leerlingen hetzelfde type training krijgen en je een consistente uitkomst kunt verwachten.

6.  Lagere kosten

Leren met behulp van E-learning video’s is kosteneffectief in vergelijking met traditionele vormen van leren. De reden hiervoor is dat het leren via deze modus snel en gemakkelijk verloopt. Er wordt veel trainingstijd verkort en de kosten met betrekking tot trainers, docenten, reizen, cursusmateriaal en accommodatie kunnen ook aanzienlijk omlaag. Deze kosteneffectiviteit helpt bij het verbeteren van de winstgevendheid van een organisatie.

7.  Effectiviteit

Studeren met behulp van E-learning video’s heeft een positieve invloed op de effectiviteit van een organisatie. Het maakt het voor de student of cursist erg gemakkelijk om de inhoud van de lesstof te begrijpen en te verteren:

  • het resulteert in verbeterde scores op certificeringen, tests of andere soorten evaluatie.
  • Het zorgt voor een hoger slagingspercentage.
  • Verbetert het vermogen om nieuwe processen of kennis te kunnen implementeren.

8.  Minder impact op het milieu

Omdat het een papierloze manier van leren is, beschermt het in hoge mate het milieu. Uit een onderzoek naar “studeren met behulp van E-learning video’s” blijkt dat de programma’s die afstandsonderwijs bieden ongeveer 90% minder stroom verbruiken en 85% minder CO2-uitstoot genereren dan studeren volgens de traditionele methoden.

Conclusie

Vanwege de vele voordelen die leren met behulp van E-learning video’s oplevert, is deze vorm van lesgeven behoorlijk populair en gewaardeerd onder studenten, cursisten en docenten over de hele wereld en View Glue ziet deze trend de komende jaren alleen maar groeien.

Wil je graag jouw initiatief bespreken met een van onze medewerkers of een offerte op maat ontvangen?

Neem dan direct contact op.

Bekijk een selectie van de E-learning video’s die wij hebben gemaakt voor o.a. de Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam en meer.

Neem contact op

Wil je graag jouw initiatief bespreken met een van onze medewerkers of een offerte op maat ontvangen?

Neem dan direct contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vul je gegevens in en ontvang
direct ons prijsoverzicht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.