WIL JIJ EEN ANIMATIEFILMPJE LATEN MAKEN?

Ben jij op zoek naar een animatievideo om je marketing campagne te versterken, je conversie te verhogen, of je beleid en veiligheidsvoorschriften helder over te brengen? Laat dan je animatie maken bij dé animatiestudio van Nederland.

Ontvang onze brochure met prijzen & mogelijkheden

Al meer dan 1000 tevreden opdrachtgevers, waaronder…


 • Kruidvat
 • Ahlogo
 • Etos
 • Sbs6
 • ggd
 • Talpa
 • Monsterboard
 • Billink
 • Erasmusuni
 • HVA
 • Boboli
 • Surlogic
 • Bestelbijles
 • Kikx
viewglue-logo-background

Ja, ik wil direct de 2020 brochure met prijzen en mogelijkheden ontvangen!

Animatiestudio
View Glue

Je bent op zoek naar een doeltreffende animatiefilmpje.
Je hebt al wat onderzoek gedaan en de prijzen van de
verschillende aanbieders vergeleken.

Of misschien ben je juist nog aan het oriënteren en wil je gewoon de opties en mogelijkheden rustig in kaart brengen?

In beide gevallen zal onze brochure je op weg helpen en je van de informatie voorzien die van belang is bij het kiezen van het juiste animatiefilmpje en producent.

Je kunt bij ons al terecht voor een doeltreffende animatiefilmpje vanaf €1.299,-

tv
Animatie Video vogel

De Kracht Van Een View Glue Video

Wanneer wij een animatiefilmpje maken, geloven we in efficiëntie. Om deze reden slaan we dan ook graag een zwerm vliegen in één klap! Niet letterlijk natuurlijk; wij houden van dieren.

De machine die wij creëren (het animatiefilmpje) wordt namelijk op maat gemaakt en volgens de behoefte van de opdrachtgever ingericht. Zo kan de video te werk gaan als; Brand Manager, Personeelstrainer, Verkoper, Woordvoerder en zelfs ingezet worden als een volledig functionerende Back-Office.

Omdat het animatiefilmpje een digitale tool is, heb je nooit te maken met human errors en is hij als het ware een medewerker van je organisatie die 7 dagen in de week, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar foutloos actief is!

Het creatieve team van onze animatiestudio is gespecialiseerd in het maken van animatiefilmpje die aansluiten bij jouw specifieke behoefte en heeft altijd een efficiënte oplossing voor jouw uitdagingen.

Deze “marketing video’s”, (de verzamelnaam voor alle vormen van bedrijfs animatiefilmpjes), dragen dus altijd actief bij aan o.a. de omzet en time management van jouw bedrijf.

Wanneer je denkt aan het laten maken van een dergelijke video bij onze animatiestudio, kunnen wij je helpen aan alle denkbare vormen van video. Waaronder; Uitleg animaties, Verkoop (Sales) Video’s, Training Video’s, Bedrijfsfilmpjes, Whiteboard Animation, Infographics, Motion Graphics, 3D Animaties, Live Producties en Demo Video’s, welke zowel online als offline ingezet kunnen worden.

Al deze video’s worden geheel volgens de visie van jouw bedrijf en initiatief gemaakt en  werken als het ware als onzichtbare lijm die de kijker aan het scherm gekluisterd houdt. Zo garanderen wij dat je boodschap altijd, op de meest efficiënte en overtuigende manier overgebracht wordt.

Waarom Kiezen Voor Animatiestudio View Glue?

Door de ervaring die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan, hebben wij geleerd waar onze opdrachtgevers nu echt waarde aan hechten en wat ze daadwerkelijk heeft aangezet om de keuze op ons te laten vallen.

Dus wanneer je denkt; “Waarom zou ik een animatie maken met View Glue?” Zullen wij de vraag beantwoorden met…

 • check Omdat wij een animatie maken volgens de beste prijs-kwaliteitverhouding;
 • check Altijd op maat gemaakt werk van onze eigen animatiestudio leveren;
 • check We voor ieder animatiefilmpje altijd transparante All-in pakketten bieden;
 • check We graag persoonlijke begeleiding bij de inzet van jouw animatie film bieden;
 • check Alle animatievideo’s worden geproduceerd met behulp van bewezen marketing technieken;
 • check We een 100% tevredenheidsgarantie bieden.
viewglue conversie gif

Ja, ik wil direct de 2020 brochure met prijzen en mogelijkheden ontvangen!

Bekijk Ons Werk

Alle uitleg animatievideo’s die wij produceren zijn volledig handgetekend en uniek volgens de specifieke wensen van onze opdrachtgevers geproduceerd. Vandaar dat wij ook trots zijn op ons veelzijdige portfolio. Neem een kijkje en laat je inspireren.

Bekijk ons werk
Bekijk ons werk

Drie
Stappenplan

3 steps

Stap #1

Strategisch Consult Animation Studio

Tijdens dit gesprek willen we alles over de doelen, wensen, richtlijnen en de kern van jouw boodschap te weten komen. Vervolgens zullen wij een geheel vrijblijvend voorstel toezenden. Dit is een helder overzicht die de details van jouw project en de toepassingsmogelijkheden ervan visueel in kaart brengt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten wanneer wij het animatiefilmpje maken.

Stap #2

Script & Voice-Over

Op basis van de informatie uit het strategisch consult zullen wij in samenwerking met jou of de door jou aangewezen contactpersoon een super effectief script en verhaallijn opstellen voor het animatiefilmpje. Wanneer je hier geheel tevreden over bent, zal de gekozen stem acteur dit script, met de door jouw gewenste emotie inspreken. Hierdoor ben je verzekerd van een boodschap die aansluit bij je initiatief en bedrijfsidentiteit.

Stap #3

Explainer video maken

Nu de basis gelegd is, komen onze art directors en animatoren in actie om een scenario schets te creëren voor het maken van het animatiefilmpje. Deze zullen ze vervolgens door middel van een storyboard presenteren. Het storyboard is een schets op basis van een stripverhaal, dat een visueel overzicht van de verhaallijn, animatievideo stijl en de verschillende scènes geeft. Zo krijg je een helder beeld van hoe de uiteindelijke animatiefilmpje er uit zal gaan zien. Uiteraard is er tijdens deze fase alle ruimte voor aanpassingen. Alleen wanneer je compleet tevreden bent, gaan we over op de productiefase van de video. In deze fase komen beeld en geluid samen en wordt jouw eigen animatiefilmpje in HD kwaliteit opgeleverd, hij is dan direct klaar voor gebruik.

Wist je dat?

Wist Je Dat...

 • checkmarketing video’s het koop gedrag met 97% verhogen en merkherkenning met 139% (Unruly)
 • checkeen marketing video 2 tot 3 keer meer maandelijkse bezoekers naar je website trekt (MarketingSherpa)
 • checkeen video behoort tot de content media die het hoogste rendement op basis van investering leveren (eMarketer)
 • check64% tot 85% van alle website Bezoekers eerder iets online kopen wanneer er video wordt gebruikt (Invodo)
 • checkLandingspagina’s met een video 80% meer Conversie hebben dan dezelfde pagina’s zonder video (Orion21)

Onze Tevreden Klanten

Rutger

Rutger van Hesteren

Programma Maker - SBS6

"Guido Weijers was erg trots op de Animatiefilm over zijn leven die View Glue voor ons programma heeft gemaakt. Doeltreffende Animatiefilms die zelfs op Televisie een verbluffend effect hebben"

Steffie

Steffie de Bont

Marketing Manaer - Bilink

"View Glue heeft onze wensen direct vertaald naar een een pakkende verhaallijn. Het eindresultaat overtrof onze verwachtingen en is inmiddels een belanrijk instrument in onze online strategie."

Johan

Johan Ong

Erasmus University Rotterdam

"Het effect van onze View Glue Animatiefilm was verbluffend en erg effectief. Ook de samenwerking met View Glue was een leuk creatief proces!"

Veelgestelde Vragen

Ik wil een animatie maken, hoe werkt dat?

View Glue kan natuurlijk jouw animatie maken, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden om je in je behoefte te voorzien.

Laten we beginnen met de manier waarop wij een animatie maken. Ons proces bestaat uit 4 stappen…

Oriëntatie en Mogelijkheden

Allereerst laat je ons uitgebreid weten wat je wilt, waarom je het wilt en wat je met de animatie wilt bereiken. Het is natuurlijk ook goed om te weten welk budget je wilt en kunt spenderen aan je initiatief. 

Wanneer de wensen en doelstellingen bij ons duidelijk zijn, kunnen we samen de uitvoermogelijkheden bekijken. Wil je gewoon simpelweg wat informatie overbrengen en is het niveau van uitvoer van de animatie daarbij dan ook niet van belang. Of wil je juist dat wij een animatie maken van hoogstaande kwaliteit die de kijkers versteld zal doen staan?

Afhankelijk van het antwoord op de bovenstaande vraag komen we samen op 1 van onze 3 standaard pakketkeuzes uit waarin wij doorgaans de animatie maken. Het proces in al onze pakketten is nagenoeg gelijk en door de transparante all-in prijs kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Script Creatie

Nu je een helder beeld van de kosten en de uitvoermogelijkheden gekregen hebt en ons de animatie wilt laten maken. Beginnen we met het opstellen van het script. Dit is tevens de belangrijkste fase van iedere animatie video. Het script is immers gevuld met de informatie die je wilt overbrengen en moet dus kort en krachtig zijn, maar wel doordringen tot de kijker.

De kunst van een sterk script is dat naast het gebruik van het gesproken woord, ook de kracht van het getoonde beeld gebruikt wordt. Dit samenspel zorgt voor een dynamische animatie video die bij de kijker blijft hangen.

Storyboard Creatie

Voor we de animatie maken, is het van belang dat je een goed beeld hebt van hetgeen in de video staat te gebeuren. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je (als je daar behoefte aan hebt) zelf de regie in handen nemen. Om onze ideeën zo helder mogelijk over te brengen, maken we daarom gebruik van een storyboard. Dit storyboard is als het ware een stripverhaal die precies laat zien wat er per scène in de animatie af zal gaan spelen en welke details in de video voor zullen komen.

Animatie Maken

Het script en de verhaallijn zijn nu duidelijk en we kunnen dus eindelijk de animatie maken. Ons team van deskundige animatoren zal zorgvuldig beeld voor beeld het verhaal uit het storyboard om gaan zetten in een vlotte en dynamische animatie video en deze desgewenst voorzien van audio en sound effects. Na oplevering is je animatie direct klaar om ingezet te worden.

Nu dat je weet hoe wij een animatie maken, ben je misschien nieuwsgierig welke mogelijkheden er nog meer zijn?

Je kunt bijvoorbeeld ook zelf een animatie maken. Als je een beetje creatieve aanleg hebt en wat uren van je tijd kunt investeren, zou je kunnen kiezen voor een van de vele “doe het zelf” oplossingen online.

Animatiefilmpje maken? Wat kost dat nou eigenlijk?

Het simpele antwoord op deze vraag is, dat je rekening moet houden met een prijs van ergens tussen € 1.000 en € 8.000 om een animatiefilmpje te laten maken.

Nu zal je vast denken; “Wat een breed bedrag!?” Vandaar dat het minder simpele antwoord op deze vraag wat uitleg behoeft.

Wie gaat je animatiefilmpje maken?

Om te beginnen zijn er verschillende manieren om een animatiefilmpje te laten maken. Je kunt het zelf doen, een net afgestudeerde zzp’er op zijn zolderkamer aan het werk zetten of natuurlijk een professioneel bedrijf die zijn strepen verdiend heeft in de hand nemen. Afhankelijk van je verwachtingen en je budget is deze keuze vrij.

Wil je uniek werk of een animatiefilmpje wat op basis van templates gemaakt wordt?

Ook kun je de keuze maken uit uniek, op maat gemaakt werk, of een animatiefilmpje wat gemaakt wordt met gebruik van bestaande template illustraties. Deze laatste optie is natuurlijk veel minder tijdrovend en daardoor goedkoper, maar daarentegen ook een stuk minder persoonlijk en dynamisch. Je zult namelijk veel video’s tegenkomen met dezelfde beelden en afhankelijk van je initiatief zal het lastiger zijn om de aandacht van je kijker vast te houden.

Hoeveel uren zijn de producenten kwijt wanneer ze je animatiefilmpje maken?

Zoals aangegeven is de productietijd van een op maat gemaakt animatiefilmpje natuurlijk vele malen langer dan een animatiefilmpje wat met behulp van templates gemaakt is en dat bepaalt natuurlijk ook mede de prijs die berekend wordt om jouw animatiefilmpje te maken.

Daarnaast is de lengte van jouw animatiefilmpje hierbij dus ook doorslaggevend. Het duurt natuurlijk vele malen langer om een animatiefilmpje van 3 minuten te maken dan een animatiefilmpje van 1 minuut. 

De uurprijs van je producent speelt dus een grote rol wanneer je een animatiefilmpje laat maken. 

Welke service en kwaliteit verwacht je?

Tot slot wordt de prijs (net als bij vele andere producten en diensten) bepaalt door de service, het afwerkingsniveau en natuurlijk de wow factor die je verwacht.

Wil je je bedrijf en merk laten associëren met de grote jongens? Is uitstraling en oog voor detail van belang? Heb je niet de tijd en ook niet de creativiteit om zelf de productie van je animatiefilmpje te begeleiden en laat je dit liever over aan ervaren spelers? Dan zul je natuurlijk al snel voor de diensten van een gerenommeerde animatiestudio kiezen waar doorgaans ook een hoger prijskaartje aan zit.

De uiteindelijke prijs om een animatiefilmpje te maken is dus eigenlijk gebaseerd op de afwerking, de tekenstijl, of het handgemaakt is of niet, het aantal uren dat in de productie gestoken wordt en het expertiseniveau van de producenten die je animatiefilmpje maken.

Wanneer je met het idee speelt om een animatiefilmpje te maken, zou je aandacht eigenlijk meer gericht moeten zijn op wat het animatiefilmpje je op kan leveren, dan wat het je zal kosten. Op basis daarvan kun je gemakkelijker bepalen welke service en  afwerkingsniveau je daarvoor verlangt.

Wat is de gemiddelde productietijd van een animatiefilmpje?

Wanneer je een animatiefilmpje van 60 seconden inclusief script-ontwikkeling, stemopname en sound-effects wilt laten maken, moet je rekening houden met een doorlooptijd van gemiddeld 2 tot 6 weken.

Hierbij is de productietijd van een een animatiefilmpje op basis van template beelden natuurlijk korter dan een productie bestaande uit handgetekende en op maat gemaakte beelden.

Ook is de productietijd erg afhankelijk van de feedback snelheid van de opdrachtgever. Aangezien er tijdens de productie van het animatiefilmpje meerdere feedbackmomenten en aanpassingen zijn, kan het proces vertraagd worden op basis van de reactietijd en de hoeveelheid aanpassingen en feedback die gegeven wordt.

Hoelang mag een goed animatiefilmpje duren?

De ideale lengte van een gemiddeld animatiefilmpje is voornamelijk afhankelijk van het doel van de video. Als je een product of dienst wilt uitleggen en aanbieden ligt de gemiddelde lengte doorgaans rond de 90 seconden. 

In de regel geeft dit net voldoende tijd om de kijker aan te spreken, het bestaande probleem voor te leggen, de oplossing aan te bieden en de oproep tot actie over te brengen.

Maar er zijn natuurlijk vele andere vormen van animatiefilmpjes en redenen waarvoor ze ingezet worden en hierbij is de ideale lengte per animatiefilmpje totaal verschillend. 

Er wordt veel gesproken over de ideale lengte van een animatiefilmpje, maar eigenlijk is die er dus niet. Veel mensen spreken van een bepaalde periode waarop de kijker zijn aandacht vast kan houden en hechten eigenlijk te veel waarde aan deze uitspraak. Deze uitspraak komt voornamelijk uit de vlog wereld. Hierbij moet de video dus eigenlijk de aandacht trekken en vasthouden van iedere kijker.

Wanneer je een animatiefilmpje wilt laten maken om je product of dienst uit te leggen en aan te bieden, een training te geven of je beleid en regelgeving op je kijkers wilt overbrengen, kun je deze regel eigenlijk direct overboord gooien.

In al deze gevallen heb je natuurlijk te maken met kijkers die al een bepaalde vorm van interesse hebben. Ze willen graag meer weten over je dienst of product of worden vanuit hun arbeidspositie gevraagd om het animatiefilmpje te bekijken.

Zolang het animatiefilmpje er voor zorgt dat de informatie die overgebracht wordt niet te langdradig en droog overkomt. Er veel interactie tussen beeld en gesproken woord plaatsvindt en er hier en daar een vleugje humor aanwezig is. Maakt de lengte van een animatiefilmpje niet heel veel uit voor de aandachtsspanne van de kijker.

Waarom View Glue mijn animatiefilmpje laten maken?

Wanneer je een animatiefilmpje wilt laten maken zijn er natuurlijk vele mogelijkheden en aanbieders op de markt. Het kan daarom ook best lastig zijn om echt te begrijpen waar je nu precies op moet letten voor je een keuze maakt. 

Wij hebben deze keuze heel makkelijk gemaakt, want zoals bij alles in het leven, gaat het natuurlijk om de best mogelijke prijs kwaliteitverhouding. 

Vanuit deze denkwijze leveren wij als enige in Nederland, op maat gemaakte animatiefilmpjes van hoogstaande kwaliteit, tegen een fractie van de marktprijs.

Naast deze unieke prijs kwaliteitverhouding, hebben de oprichters van View Glue ook nog eens een rijke achtergrond in de marketingwereld. Hierdoor stroomt het conversieverhogende DNA door de aderen van het bedrijf en dat zie je terug in de manier waarop wij onze animatiefilmpjes maken. Een mooie video is al een hele kunst, maar een mooie video die ook nog eens de resultaten weet te behalen en zichzelf dus meermaals terug verdient is natuurlijk een no brainer. Dat is precies wat je van een animatiefilmpje van View Glue mag verwachten.

Als dit nog niet genoeg redenen waren om je te overtuigen, is het misschien ook goed om te weten dat wij met vaste pakketten werken waarin we jouw animatiefilmpje maken. Dit is inclusief de script creatie, de stem-acteur, de geluidsbewerking en alle aanpassingen die e.v.t je aan je animatiefilmpje wilt maken. Transparant dus, je weet dus van te voren precies wat je kunt verwachten en komt op deze manier nooit voor financiële verrassingen te staan. Iets wat bij vele andere aanbieders vaak wel het geval is, aangezien hun starttarief puur op de productiekosten van het animatiefilmpje gericht zijn en het meerwerk daar later nog bij op tellen. 

Omdat alle aanpassingen bij onze pakket-prijs zijn inbegrepen en je dus volledig bij het proces betrokken kunt zijn. Ben je ook nog eens verzekerd van een productie die geheel volgens je verwachting opgeleverd zal worden. Om die reden bieden wij dan ook vol vertrouwen een 100% tevredenheidsgarantie.

Zelf een animatiefilmpje maken?

Je bent bekend met de kracht van animatiefilmpjes? Je hebt niet direct de budgetten die benodigd zijn om deze door een professionele animatiestudio te laten maken, maar je bent creatief, hebt tijd genoeg en best handig met computers? Dan kun je het zelf maken van je eigen animatiefilmpje in overweging nemen.

Er zijn inmiddels vele aanbieders die de zogeheten “doe het zelf template video’s” online aanbieden. Hierbij kun je voor een relatief lage prijs, zelf de benodigde beelden en geluiden aanschaffen vanuit een database en deze in de bijgeleverde online tool zelf in elkaar knutselen.

Hou er wel rekening mee dat je nog steeds zelf het script zult moeten maken en opnemen en dit is juist het belangrijkste element van ieder uitleg animatiefilmpje. Als het script niet sterk opgemaakt is en de stem-artiest niet kan overtuigen, kan dit het hele animatiefilmpje verpesten. De kijker zal dan namelijk veel eerder geneigd zijn om weg te klikken. 

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is natuurlijk dat de meeste mensen die zelf een animatiefilmpje maken, niet in de buurt komen van het talent en de ervaring die de producenten van de gespecialiseerde bedrijven hebben. Je eindproduct zal er in 9 van de 10 gevallen, ongeacht je harde werk en toewijding, altijd als een minder dynamische dertien in een dozijn video uit gaan zien. Dus wanneer je echt het verschil wilt maken online is dit waarschijnlijk niet de beste keuze.

Goedkoop een Animatievideo laten maken?

Wanneer je denkt aan het laten maken van een animatievideo, zal je zoektocht naar de ideale producent waarschijnlijk starten met het vergaren van informatie online. Vaak is de eerste vraag dan ook; “Wat kost het om een animatievideo te laten maken? Gauw genoeg zul je dan ook merken dat de prijzen sterk uiteen kunnen lopen en wanneer je totaal geen idee hebt van de processen, zul je in veel gevallen waarschijnlijk ook even schrikken van de meeste prijzen.

Waarom kun je bij sommige aanbieders goedkoop een animatievideo laten maken terwijl je bij andere soms wel 3 of 4 keer meer moet afrekenen? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Het heeft allemaal met de uren die in de productie gestoken worden en het afwerkingsniveau wat je daarvoor terugkrijgt. Maar let wel op. Want net als in veel gevallen van retail, geldt ook in deze markt dat sommige aanbieders een standaard product aanbieden tegen een premium prijs. 

Wanneer je dus goedkoop een animatievideo wil laten maken, doe je er goed aan om je een beetje in de productieprocessen de verdiepen. Wat is er allemaal bij de productprijs inbegrepen? Veel aanbieders starten met een laag prijskaartje om je te binnen te lokken en laten je vervolgens bijbetalen voor elke optie die vaak bij de in eerste instantie duurder ogende concurrent standaard inbegrepen is.

Is het werk op maat gemaakt, of worden er template illustraties gebruikt? Neem altijd even een kijkje in de showreel van de aanbieder om te controleren hoe uiteenlopend de stijlen zijn. Als het veel van hetzelfde is, is de kans groot dat er veel template materiaal gebruikt wordt. Dit is dus een goedkopere manier van produceren en de prijs zou dus ook niet aan de bovenkant van het spectrum mogen liggen.

Als laatst is er natuurlijk het overduidelijke kwaliteitsverschil. Je kunt natuurlijk goedkoop een animatievideo laten maken wanneer je geen voorkeur hebt in het niveau van afwerking, je niet betrokken wilt zijn bij het proces en niks geeft om een unieke uitstraling. 

Ze zeggen wel eens; “goedkoop is duurkoop”, in dit geval is goedkoop eigenlijk “slim koop”. Als je je goed oriënteert en let op de service en het product van de verschillende aanbieders. Is het redelijk gemakkelijk om precies te zien welke aanbieder jou het meest voordelig in al je behoeften kan voorzien. Zo betaal je dus nooit teveel. Op deze manier kun je dus echt goedkoop een animatievideo laten maken!

Direct Jouw Animatiefilmpje Laten Maken

Wil je ook direct jouw animatiefilmpje laten maken door een professioneel bedrijf? Ben je benieuwd naar de prijzen van jouw filmpje, of wil je meer weten over hoe wij een dergelijke video maken? Neem dan direct contact op en laat jouw animatiefilmpje maken door een echte professional!

We horen je graag!

Vul je gegevens in en ontvang
direct ons prijsoverzicht