3 Belangrijke kenmerken van een professionele animatie studio

Ruim 80% van de mensen zijn beelddenkers. Als internetondernemer, maar ook als verkoper van een product zonder online focus, kun je hier je voordeel mee doen. Hoe? Door speciale animatie video’s te gebruiken die gemaakt zijn door een professionele animatie studio.

Gebruik bijvoorbeeld een demo video om aan je klant uit te leggen waar jouw product om draait. Zet een uitleg-animatie op je website waarmee je je (potentiële) klant de voordelen van jouw product laat zien, of gebruik een trainingsvideo om je personeel iets nieuws te leren.

Erg nuttig dus, zo’n video waarmee je je (potentiële) klanten of medewerkers direct bereikt. Denk alleen wel even na voordat je zomaar met een willekeurige animatie studio in zee gaat. Bedenk dat je video’s een visitekaartje zijn voor je bedrijf. Een slechte film of video brengt de boodschap niet over, laat een slechte indruk achter of wekt zelfs irritatie op. Terwijl je met een goede video juist het tegenovergestelde bereikt.

Wat is nou belangrijk als het gaat om het laten maken van een video voor je bedrijf? Hoe kies je een goede animatie studio zodat jouw video echt wat oplevert? We zetten hieronder 3 belangrijke kenmerken voor je op een rij.

1. Professionaliteit van de animatie studio

Dit is veruit de belangrijkste factor. Een professionele animatie studio heeft verstand van zaken, heeft referenties en kan voorbeelden van animaties laten zien. Een professionele studio stelt jou de juiste vragen in een inleidend gesprek of consult. Wat zijn je wensen? Welke boodschap wil je overbrengen? Welk doel heeft je video? Je krijgt meestal een duidelijk voorstel met daarin alle visuele mogelijkheden zodat je weet wat je kunt verwachten.

2. Animatie studio met inhouse videoproductie

Als een animatie video inhouse wordt gemaakt, dan heeft dat zeker voordelen. Je hebt vaak een vaste contactpersoon en iedereen (scriptschrijver, stem acteur, audio engineer enz.) is vanaf het begin betrokken bij het maken van jouw video. Aanpassingen kunnen makkelijk en snel doorgevoerd worden.

Dit is bij studio’s die niet alles inhouse doen nog wel eens een probleem waardoor de productie van je video vertraging oploopt. Of het eindresultaat is teleurstellend, waardoor het proces weer overnieuw moet en alles nog langer duurt. Kies je voor inhouse productie, dan heb je vaak een beter eindresultaat wat sneller bereikt wordt, zodat je tijd bespaart.

3. Originaliteit & creativiteit

Als bedrijf wil je natuurlijk dat je video op een positieve manier opvalt en dat de boodschap blijft hangen. Het liefst wil je iets unieks dat perfect past bij de uitstraling van je bedrijf. Goedkope animatiestudio’s maken vaak gebruik van template programma’s waarin met standaard plaatjes en achtergronden een animatie video wordt gemaakt. Dit ziet er vaak goedkoop uit en de mogelijkheden zijn beperkt.

Als je kiest voor een bedrijf wat bijvoorbeeld 100% originele, handgetekende animaties maakt, dan is het resultaat veel dynamischer. Er zijn veel meer mogelijkheden voor maatwerk dat aansluit bij je wensen. Het eindresultaat sluit daardoor beter aan bij je bedrijfsimago en je video valt op een zeer positieve manier op.
Denk jij dat een animatie video ook iets is voor jouw bedrijf en wil je hierover graag met een ervaren professionele videomaker van gedachten wisselen? Neem dan hier contact op met Viewglue.

Ja, ik wil direct de 2019 brochure met prijzen en mogelijkheden ontvangen!

Stuur mij de brochure

Vul je gegevens in en ontvang
direct ons prijsoverzicht

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden?

WhatsApp chat