WIL JIJ EEN ANIMATIE FILM LATEN MAKEN?

Ontvang onze brochure met prijzen & mogelijkheden

Al meer dan 1000 tevreden opdrachtgevers, waaronder…


 • Kruidvat
 • Ahlogo
 • Etos
 • Sbs6
 • ggd
 • Talpa
 • Monsterboard
 • Billink
 • Erasmusuni
 • HVA
 • Boboli
 • Surlogic
 • Bestelbijles
 • Kikx
viewglue-logo-background

Ja, ik wil direct de 2020 brochure met prijzen en mogelijkheden ontvangen!

Wij produceren uitleg animatie films die je verkopen en conversies met een spectaculaire 62% doen stijgen. Zelfs als je bedrijf niet een online focus heeft!

Een animatie film laten maken – stap1: het strategisch consult

Zodra je een idee hebt en je wilt een animatie film maken, dan neem je contact op met ons. We maken direct een afspraak met je voor een strategisch consult. Dit is een gesprek waarin we alles over de doelen, wensen, richtlijnen en de kern van jouw boodschap bespreken. Hierin kun je aangeven wat jij belangrijk vindt, welke ideeën je zelf hebt en welke soort animatie je voorkeur heeft.

Vervolgens sturen wij je een geheel vrijblijvend en op maat gemaakt strategisch voorstel toe. In dit voorstel staat een helder overzicht wat de details van jouw project en de toepassingsmogelijkheden ervan visueel in kaart brengt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

Een animatie film laten maken – stap 2: script & voice-over

Op basis van de informatie uit het strategisch consult zullen wij in samenwerking met jou een super effectief script en verhaallijn opstellen. Dit wordt met jou besproken zodat je kunt zien of het aan je wensen voldoet, of dat er aanpassingen nodig zijn. Zodra je hier geheel tevreden over bent, zal de gekozen stemacteur dit script inspreken met de door jou gewenste emotie. Zo weet je zeker dat de voice-over aansluit bij je boodschap en je bedrijfsidentiteit.

Een animatie film laten maken – stap 3: videoproductie

Nu de basis gelegd is komen onze regisseurs en animators in actie om een scenarioschets te maken. Via een storyboard wordt de schets aan jou gepresenteerd. Het storyboard is een schets op basis van een stripverhaal wat een visueel overzicht van de verhaallijn, animatiestijl en de verschillende scenes geeft. Zo krijg je een helder beeld van hoe de video er uiteindelijk uit zal gaan zien. Ook tijdens deze fase is er alle ruimte voor aanpassingen. Alleen wanneer je helemaal tevreden bent gaan we naar de productiefase. In deze fase komen beeld en geluid samen en wordt jouw eigen animatie film in HD kwaliteit opgeleverd. Je animatievideo is dan direct klaar voor gebruik op social media, op je website, of bij je (potentiële) klant.

Heb je nog vragen over het laten maken van een animatiefilm? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag alle ins & outs!

Ja, ik wil direct de 2020 brochure met prijzen en mogelijkheden ontvangen!

Animatiestudio
View Glue

Animatiestudio View Glue

View Glue is een internationaal opererende animatiestudio die toegewijd is aan het maken van verschillende animaties. Wij gaan voor krachtige, conversie verhogende animatiefilmpjes die de aandacht van de doelgroep grijpen en aanzetten tot actie. Dit maakt de kijkers van onze video’s kopers. Bij View Glue kan je terecht voor:

tv

Animatievideo efficiëntie

Bij onze animatiestudio geloven we in efficiëntie . Om deze reden slaan we bij een animatie maken dan ook graag een zwerm vliegen in één klap! Niet letterlijk natuurlijk; wij houden van dieren. De machine die wij creëren (de animatiefilm) gaat te werk als: brandmanager, personeelstrainer, verkoper, woordvoerder en zelfs als back-office. Omdat de animatievideo een machine is, werkt hij geheel foutloos. 7 dagen in de week, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar! Het creatieve team van onze animatiestudio is gespecialiseerd in animatievideo’s maken. Deze marketingvideo’s, de verzamelnaam voor alle animatie filmpjes, dragen actief bij aan de omzet van jouw bedrijf.

Wanneer je denkt aan een animatie laten maken bij onze animatiestudio, kun je denken aan uitleg animaties, verkoop video’s, training video’s, whiteboard animaties, infographics en demo video’s, welke zowel online als offline ingezet kunnen worden. Al deze video’s worden geheel volgens de visie van jouw bedrijf gemaakt. Deze animatievideo’s werken als lijm; de kijker wordt aan het scherm vastgeplakt!

Wanneer je denkt aan een animatie laten maken bij onze animatiestudio, kun je denken aan uitleg animaties, verkoop video’s, training video’s, whiteboard animaties, infographics en demo video’s, welke zowel online als offline ingezet kunnen worden. Al deze video’s worden geheel volgens de visie van jouw bedrijf gemaakt. Deze animatievideo’s werken als lijm; de kijker wordt aan het scherm vastgeplakt!

View Glue Vogel

Kiezen voor animatiestudio
View Glue

Wanneer je kiest voor animatiestudio View Glue profiteer je van veel verschillende voordelen. Een animatie maken samen met ons zorgt ervoor dat u een animatie krijgt die geheel naar wens is. Hieronder een overzicht van de voordelen:

 • check Beste prijs-kwaliteitverhouding animatie maken
 • check Uniek werk van onze animatiestudio
 • check All-in pakketten voor ieder animatiefilmpje
 • check Geen verborgen kosten achteraf
 • check Persoonlijke begeleiding bij jouw animatie film
 • check Alle animatie video’s worden geproduceerd volgens bewezen marketing technieken
 • check Oplevering animatiefilmpje bij 100% tevredenheid
waarom-werken-met-ons

Ja, ik wil direct de 2020 brochure met prijzen en mogelijkheden ontvangen!

Hoe maken wij
jouw animatie?

3 steps

Stap #1

Strategisch Consult Animatiestudio

Tijdens dit gesprek willen we met onze animatiestudio alles over de doelen, wensen, richtlijnen en de kern van jouw boodschap te weten komen. Vervolgens zullen wij een geheel vrijblijvend op maat gemaakt strategisch voorstel toezenden. Dit is een helder overzicht die de details van jouw project en de toepassingsmogelijkheden ervan visueel in kaart brengt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten van de animatie maken.

Stap #2

Script & Voice-Over

Op basis van de informatie uit het strategisch consult zullen wij in samenwerking met jou een super effectief script en verhaallijn opstellen voor de animatie video. Wanneer je hier geheel tevreden over bent, zal de gekozen stem acteur dit script, met de door jouw gewenste emotie inspreken. Zo ben je verzekerd van een voice-over die aansluit bij je boodschap en je bedrijfsidentiteit.

Stap #3

Animatie maken

Nu de basis gelegd is, komen onze regisseurs en animators in actie om een scenario schets te creëren voor het maken van het animatie filmpje. Deze zullen ze vervolgens door middel van een storyboard presenteren. Het storyboard is een schets op basis van een stripverhaal, dat een visueel overzicht van de verhaallijn, animatievideo stijl en de verschillende scenes geeft. Zo krijg je een helder beeld van hoe het uiteindelijke animatiefilmpje er uit zal gaan zien. Ook tijdens deze fase is er alle ruimte voor aanpassingen. Alleen wanneer je compleet tevreden bent, gaan we over op de productiefase van de video. In deze fase komen beeld en geluid samen en wordt jouw eigen animatie video in HD kwaliteit opgeleverd, hij is dan direct klaar voor gebruik.

Kies Je Eigen Animatiestijl

In de loop der jaren zijn er vele animatiestijlen ontwikkeld die inmiddels een begrip vormen in de wereld van animatie video’s en jaarlijks komen er vele nieuwe bij. Dus hoe weet je nu welke stijl het best bij jouw project past? Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben we hieronder een gedetailleerde beschrijving van de meest voorkomende varianten voor je gemaakt.

Staat jouw voorkeur hier niet tussen, of heb je compleet wat anders in gedachte? Geen zorgen, omdat al onze video’s op maat gemaakt worden, zijn de mogelijkheden van de teken stijl eindeloos. Als jij het kan bedenken, kunnen wij het maken!

Bekijk ons werk
Bekijk ons werk

Veelgestelde Vragen

Ik wil een animatie maken, hoe werkt dat?

View Glue kan natuurlijk jouw animatie maken, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden om je in je behoefte te voorzien.

Laten we beginnen met de manier waarop wij een animatie maken. Ons proces bestaat uit 4 stappen…

Oriëntatie en Mogelijkheden

Allereerst laat je ons uitgebreid weten wat je wilt, waarom je het wilt en wat je met de animatie wilt bereiken. Het is natuurlijk ook goed om te weten welk budget je wilt en kunt spenderen aan je initiatief. 

Wanneer de wensen en doelstellingen bij ons duidelijk zijn, kunnen we samen de uitvoermogelijkheden bekijken. Wil je gewoon simpelweg wat informatie overbrengen en is het niveau van uitvoer van de animatie daarbij dan ook niet van belang. Of wil je juist dat wij een animatie maken van hoogstaande kwaliteit die de kijkers versteld zal doen staan?

Afhankelijk van het antwoord op de bovenstaande vraag komen we samen op 1 van onze 3 standaard pakketkeuzes uit waarin wij doorgaans de animatie maken. Het proces in al onze pakketten is nagenoeg gelijk en door de transparante all-in prijs kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Script Creatie

Nu je een helder beeld van de kosten en de uitvoermogelijkheden gekregen hebt en ons de animatie wilt laten maken. Beginnen we met het opstellen van het script. Dit is tevens de belangrijkste fase van iedere animatie video. Het script is immers gevuld met de informatie die je wilt overbrengen en moet dus kort en krachtig zijn, maar wel doordringen tot de kijker.

De kunst van een sterk script is dat naast het gebruik van het gesproken woord, ook de kracht van het getoonde beeld gebruikt wordt. Dit samenspel zorgt voor een dynamische animatie video die bij de kijker blijft hangen.

Storyboard Creatie

Voor we de animatie maken, is het van belang dat je een goed beeld hebt van hetgeen in de video staat te gebeuren. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je (als je daar behoefte aan hebt) zelf de regie in handen nemen. Om onze ideeën zo helder mogelijk over te brengen, maken we daarom gebruik van een storyboard. Dit storyboard is als het ware een stripverhaal die precies laat zien wat er per scène in de animatie af zal gaan spelen en welke details in de video voor zullen komen.

Animatie Maken

Het script en de verhaallijn zijn nu duidelijk en we kunnen dus eindelijk de animatie maken. Ons team van deskundige animatoren zal zorgvuldig beeld voor beeld het verhaal uit het storyboard om gaan zetten in een vlotte en dynamische animatie video en deze desgewenst voorzien van audio en sound effects. Na oplevering is je animatie direct klaar om ingezet te worden.

Nu dat je weet hoe wij een animatie maken, ben je misschien nieuwsgierig welke mogelijkheden er nog meer zijn?

Je kunt bijvoorbeeld ook zelf een animatie maken. Als je een beetje creatieve aanleg hebt en wat uren van je tijd kunt investeren, zou je kunnen kiezen voor een van de vele “doe het zelf” oplossingen online.

Animatiefilmpje maken? Wat kost dat nou eigenlijk?

Het simpele antwoord op deze vraag is, dat je rekening moet houden met een prijs van ergens tussen € 1.000 en € 8.000 om een animatiefilmpje te laten maken.

Nu zal je vast denken; “Wat een breed bedrag!?” Vandaar dat het minder simpele antwoord op deze vraag wat uitleg behoeft.

Wie gaat je animatiefilmpje maken?

Om te beginnen zijn er verschillende manieren om een animatiefilmpje te laten maken. Je kunt het zelf doen, een net afgestudeerde zzp’er op zijn zolderkamer aan het werk zetten of natuurlijk een professioneel bedrijf die zijn strepen verdiend heeft in de hand nemen. Afhankelijk van je verwachtingen en je budget is deze keuze vrij.

Wil je uniek werk of een animatiefilmpje wat op basis van templates gemaakt wordt?

Ook kun je de keuze maken uit uniek, op maat gemaakt werk, of een animatiefilmpje wat gemaakt wordt met gebruik van bestaande template illustraties. Deze laatste optie is natuurlijk veel minder tijdrovend en daardoor goedkoper, maar daarentegen ook een stuk minder persoonlijk en dynamisch. Je zult namelijk veel video’s tegenkomen met dezelfde beelden en afhankelijk van je initiatief zal het lastiger zijn om de aandacht van je kijker vast te houden.

Hoeveel uren zijn de producenten kwijt wanneer ze je animatiefilmpje maken?

Zoals aangegeven is de productietijd van een op maat gemaakt animatiefilmpje natuurlijk vele malen langer dan een animatiefilmpje wat met behulp van templates gemaakt is en dat bepaalt natuurlijk ook mede de prijs die berekend wordt om jouw animatiefilmpje te maken.

Daarnaast is de lengte van jouw animatiefilmpje hierbij dus ook doorslaggevend. Het duurt natuurlijk vele malen langer om een animatiefilmpje van 3 minuten te maken dan een animatiefilmpje van 1 minuut. 

De uurprijs van je producent speelt dus een grote rol wanneer je een animatiefilmpje laat maken. 

Welke service en kwaliteit verwacht je?

Tot slot wordt de prijs (net als bij vele andere producten en diensten) bepaalt door de service, het afwerkingsniveau en natuurlijk de wow factor die je verwacht.

Wil je je bedrijf en merk laten associëren met de grote jongens? Is uitstraling en oog voor detail van belang? Heb je niet de tijd en ook niet de creativiteit om zelf de productie van je animatiefilmpje te begeleiden en laat je dit liever over aan ervaren spelers? Dan zul je natuurlijk al snel voor de diensten van een gerenommeerde animatiestudio kiezen waar doorgaans ook een hoger prijskaartje aan zit.

De uiteindelijke prijs om een animatiefilmpje te maken is dus eigenlijk gebaseerd op de afwerking, de tekenstijl, of het handgemaakt is of niet, het aantal uren dat in de productie gestoken wordt en het expertiseniveau van de producenten die je animatiefilmpje maken.

Wanneer je met het idee speelt om een animatiefilmpje te maken, zou je aandacht eigenlijk meer gericht moeten zijn op wat het animatiefilmpje je op kan leveren, dan wat het je zal kosten. Op basis daarvan kun je gemakkelijker bepalen welke service en  afwerkingsniveau je daarvoor verlangt.

Wat is de gemiddelde productietijd van een animatiefilmpje?

Wanneer je een animatiefilmpje van 60 seconden inclusief script-ontwikkeling, stemopname en sound-effects wilt laten maken, moet je rekening houden met een doorlooptijd van gemiddeld 2 tot 6 weken.

Hierbij is de productietijd van een een animatiefilmpje op basis van template beelden natuurlijk korter dan een productie bestaande uit handgetekende en op maat gemaakte beelden.

Ook is de productietijd erg afhankelijk van de feedback snelheid van de opdrachtgever. Aangezien er tijdens de productie van het animatiefilmpje meerdere feedbackmomenten en aanpassingen zijn, kan het proces vertraagd worden op basis van de reactietijd en de hoeveelheid aanpassingen en feedback die gegeven wordt.

Hoelang mag een goed animatiefilmpje duren?

De ideale lengte van een gemiddeld animatiefilmpje is voornamelijk afhankelijk van het doel van de video. Als je een product of dienst wilt uitleggen en aanbieden ligt de gemiddelde lengte doorgaans rond de 90 seconden. 

In de regel geeft dit net voldoende tijd om de kijker aan te spreken, het bestaande probleem voor te leggen, de oplossing aan te bieden en de oproep tot actie over te brengen.

Maar er zijn natuurlijk vele andere vormen van animatiefilmpjes en redenen waarvoor ze ingezet worden en hierbij is de ideale lengte per animatiefilmpje totaal verschillend. 

Er wordt veel gesproken over de ideale lengte van een animatiefilmpje, maar eigenlijk is die er dus niet. Veel mensen spreken van een bepaalde periode waarop de kijker zijn aandacht vast kan houden en hechten eigenlijk te veel waarde aan deze uitspraak. Deze uitspraak komt voornamelijk uit de vlog wereld. Hierbij moet de video dus eigenlijk de aandacht trekken en vasthouden van iedere kijker.

Wanneer je een animatiefilmpje wilt laten maken om je product of dienst uit te leggen en aan te bieden, een training te geven of je beleid en regelgeving op je kijkers wilt overbrengen, kun je deze regel eigenlijk direct overboord gooien.

In al deze gevallen heb je natuurlijk te maken met kijkers die al een bepaalde vorm van interesse hebben. Ze willen graag meer weten over je dienst of product of worden vanuit hun arbeidspositie gevraagd om het animatiefilmpje te bekijken.

Zolang het animatiefilmpje er voor zorgt dat de informatie die overgebracht wordt niet te langdradig en droog overkomt. Er veel interactie tussen beeld en gesproken woord plaatsvindt en er hier en daar een vleugje humor aanwezig is. Maakt de lengte van een animatiefilmpje niet heel veel uit voor de aandachtsspanne van de kijker.

Waarom View Glue mijn animatiefilmpje laten maken?

Wanneer je een animatiefilmpje wilt laten maken zijn er natuurlijk vele mogelijkheden en aanbieders op de markt. Het kan daarom ook best lastig zijn om echt te begrijpen waar je nu precies op moet letten voor je een keuze maakt. 

Wij hebben deze keuze heel makkelijk gemaakt, want zoals bij alles in het leven, gaat het natuurlijk om de best mogelijke prijs kwaliteitverhouding. 

Vanuit deze denkwijze leveren wij als enige in Nederland, op maat gemaakte animatiefilmpjes van hoogstaande kwaliteit, tegen een fractie van de marktprijs.

Naast deze unieke prijs kwaliteitverhouding, hebben de oprichters van View Glue ook nog eens een rijke achtergrond in de marketingwereld. Hierdoor stroomt het conversieverhogende DNA door de aderen van het bedrijf en dat zie je terug in de manier waarop wij onze animatiefilmpjes maken. Een mooie video is al een hele kunst, maar een mooie video die ook nog eens de resultaten weet te behalen en zichzelf dus meermaals terug verdient is natuurlijk een no brainer. Dat is precies wat je van een animatiefilmpje van View Glue mag verwachten.

Als dit nog niet genoeg redenen waren om je te overtuigen, is het misschien ook goed om te weten dat wij met vaste pakketten werken waarin we jouw animatiefilmpje maken. Dit is inclusief de script creatie, de stem-acteur, de geluidsbewerking en alle aanpassingen die e.v.t je aan je animatiefilmpje wilt maken. Transparant dus, je weet dus van te voren precies wat je kunt verwachten en komt op deze manier nooit voor financiële verrassingen te staan. Iets wat bij vele andere aanbieders vaak wel het geval is, aangezien hun starttarief puur op de productiekosten van het animatiefilmpje gericht zijn en het meerwerk daar later nog bij op tellen. 

Omdat alle aanpassingen bij onze pakket-prijs zijn inbegrepen en je dus volledig bij het proces betrokken kunt zijn. Ben je ook nog eens verzekerd van een productie die geheel volgens je verwachting opgeleverd zal worden. Om die reden bieden wij dan ook vol vertrouwen een 100% tevredenheidsgarantie.

Zelf een animatiefilmpje maken?

Je bent bekend met de kracht van animatiefilmpjes? Je hebt niet direct de budgetten die benodigd zijn om deze door een professionele animatiestudio te laten maken, maar je bent creatief, hebt tijd genoeg en best handig met computers? Dan kun je het zelf maken van je eigen animatiefilmpje in overweging nemen.

Er zijn inmiddels vele aanbieders die de zogeheten “doe het zelf template video’s” online aanbieden. Hierbij kun je voor een relatief lage prijs, zelf de benodigde beelden en geluiden aanschaffen vanuit een database en deze in de bijgeleverde online tool zelf in elkaar knutselen.

Hou er wel rekening mee dat je nog steeds zelf het script zult moeten maken en opnemen en dit is juist het belangrijkste element van ieder uitleg animatiefilmpje. Als het script niet sterk opgemaakt is en de stem-artiest niet kan overtuigen, kan dit het hele animatiefilmpje verpesten. De kijker zal dan namelijk veel eerder geneigd zijn om weg te klikken. 

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is natuurlijk dat de meeste mensen die zelf een animatiefilmpje maken, niet in de buurt komen van het talent en de ervaring die de producenten van de gespecialiseerde bedrijven hebben. Je eindproduct zal er in 9 van de 10 gevallen, ongeacht je harde werk en toewijding, altijd als een minder dynamische dertien in een dozijn video uit gaan zien. Dus wanneer je echt het verschil wilt maken online is dit waarschijnlijk niet de beste keuze.

Goedkoop een Animatievideo laten maken?

Wanneer je denkt aan het laten maken van een animatievideo, zal je zoektocht naar de ideale producent waarschijnlijk starten met het vergaren van informatie online. Vaak is de eerste vraag dan ook; “Wat kost het om een animatievideo te laten maken? Gauw genoeg zul je dan ook merken dat de prijzen sterk uiteen kunnen lopen en wanneer je totaal geen idee hebt van de processen, zul je in veel gevallen waarschijnlijk ook even schrikken van de meeste prijzen.

Waarom kun je bij sommige aanbieders goedkoop een animatievideo laten maken terwijl je bij andere soms wel 3 of 4 keer meer moet afrekenen? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Het heeft allemaal met de uren die in de productie gestoken worden en het afwerkingsniveau wat je daarvoor terugkrijgt. Maar let wel op. Want net als in veel gevallen van retail, geldt ook in deze markt dat sommige aanbieders een standaard product aanbieden tegen een premium prijs. 

Wanneer je dus goedkoop een animatievideo wil laten maken, doe je er goed aan om je een beetje in de productieprocessen de verdiepen. Wat is er allemaal bij de productprijs inbegrepen? Veel aanbieders starten met een laag prijskaartje om je te binnen te lokken en laten je vervolgens bijbetalen voor elke optie die vaak bij de in eerste instantie duurder ogende concurrent standaard inbegrepen is.

Is het werk op maat gemaakt, of worden er template illustraties gebruikt? Neem altijd even een kijkje in de showreel van de aanbieder om te controleren hoe uiteenlopend de stijlen zijn. Als het veel van hetzelfde is, is de kans groot dat er veel template materiaal gebruikt wordt. Dit is dus een goedkopere manier van produceren en de prijs zou dus ook niet aan de bovenkant van het spectrum mogen liggen.

Als laatst is er natuurlijk het overduidelijke kwaliteitsverschil. Je kunt natuurlijk goedkoop een animatievideo laten maken wanneer je geen voorkeur hebt in het niveau van afwerking, je niet betrokken wilt zijn bij het proces en niks geeft om een unieke uitstraling. 

Ze zeggen wel eens; “goedkoop is duurkoop”, in dit geval is goedkoop eigenlijk “slim koop”. Als je je goed oriënteert en let op de service en het product van de verschillende aanbieders. Is het redelijk gemakkelijk om precies te zien welke aanbieder jou het meest voordelig in al je behoeften kan voorzien. Zo betaal je dus nooit teveel. Op deze manier kun je dus echt goedkoop een animatievideo laten maken!

Direct jouw bedrijfsfilm laten maken

Wil je ook direct jouw geanimeerde bedrijfsfilm laten maken door een professioneel video productiebedrijf? View Glue smeedt jouw filosofie en onze ideeën samen tot een perfect converterende bedrijfsvideo. Meer weten over het laten maken van jouw bedrijfsfilm? Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden!

We horen je graag!

Vul je gegevens in en ontvang
direct ons prijsoverzicht